
Hozzávalók:
10 dkg sima liszt
20 dkg grízes liszt
2 dkg élesztőt
langyos víz
1 dl étolaj vagy olivaolaj
só
reszelt gyömbér
20 dkg gomba
10 dkg sajt
Gombás pizza elkészítése:
A két fajta liszet összekeverjük, majd öklünkkel egy kis mélyedést alakítunk ki rajtta, amelybe belemorzsoljuk a 2 dkg élesztőt.Egy kevés langyos víz segítségével kovászt készítünk, ezután az egészet letakarjuk egy tiszta konyharuhával és várunk, amíg az élesztő felfut.Ezután hozzáadjuk az étolajat, a fűszereket és még annyi lanygos vizet, hogy kicsit keményebb állagú tésztát kapjunk, mint a fánktészta.Ezután tegyük félre a tésztát keleszteni.Ha megkelt nyújtsuk ki a tésztát egy olajjal vékonyan kikent sütőtepsibe. (Választhatjuk a kerek formát is természetesen, de ez a legyegyszerűbb megoldás)
A tepsiben lévő pizzatésztát megkenjük pizzaszósszal, amit vásárolhatunk bármelyik élelmiszerboltban vagy elkészíthetünk házilag is!Ezután "rászórjuk" a feltétet, ami jelen esetben a gomba és a sajt.Majd irány a sütő!!!És várhatjuk az isteni finom pizzánkat.
Tipp: A gombás pizzát megspékelhetjük sonkával is!Isteni!Igaz az már nem gombás pizza, henem sonkás gombás pizza:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése